Bakken
Plaattaartje met groene asperges en pesto
- • Bakken
- • 4 personen
- • 713 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g mascarpone
- • 200 g feta
- • 200 g erwten (diepvries)
- • 125 g basilicum pesto
- • 2 bundels groene asperges, onderkanten eraf
- • 1 rol bladerdeeg
- • 1 eierdooier
- • 1 citroen, de rasp
- • 5 el melk
- • Olijfolie om te besprenkelen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Bestrijk helemaal met de eidooier en snijd in 4 rechthoeken.
- Snijd de deegrechthoeken op ca. 1½ cm van de rand voorzichtig helemaal rondom in, maar snijd niet helemaal door. Prik het middelste deel veelvuldig in met een vork maar maar laat de rand met rust.
- Bak de bodems in ca. 25 minuten krokant in de oven en laat daarna afkoelen.
- Verkruimel de feta in een kom en meng er met een handmixer de mascarpone, citroenrasp en melk door tot het een zacht mengsel is.
- Blancheer de groene asperges 1-2 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze daarna goed koud af onder stromend water. Dep droog. Doe hetzelfde met de erwten.
- Verdeel de fetaspread over het bladerdeeg en leg de groente erop. Maak het geheel af met pesto en een beetje olijfolie.
Boodschappen lijst
- Feta
3,69 150 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,35 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Grüner Veltliner
11,49 750 ML
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Verse pesto basilicum
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Groene asperges
5,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Diwald Gruner Veltliner: een wijn met een groene toets matcht mooi met asperge. Deze wijn is niet alleen fris of peperig, maar heeft ook rijpe, zwoele tonen waardoor hij mooi bij dit taartje past. Bereidingstijd: 40 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!