Pizza met cherrytomaatjes en rucola
Pizza met cherrytomaatjes en rucola

Hoofdgerecht

Pizza met cherrytomaatjes en rucola

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g gepelde tomaten (blik)
250 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
75 g rucola
2 kant-en-klare pizzabodems
2 bollen mozzarella, in plakjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1½ tl Italiaanse kruiden
Peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin knoflook en ui.
  2. Voeg de gepelde tomaten toe en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken zodat de saus indikt.
  3. Pureer de saus met een staafmixer, voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en tomatenpuree.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pizzabodems met de saus en beleg ze met de plakjes mozzarella en de cherrytomaatjes.
  5. Bak de pizza in ca.10 minuten krokant en gaar en garneer gul met verse rucola. Beleg je pizza na het bakken met nog meer lekkere toppings zoals Prosciutto di Parma, artisjokharten of geschaafde parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente