Pittige gevulde eieren
Pittige gevulde eieren

Bijgerecht

Pittige gevulde eieren

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 125 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 eieren
3 el gebakken uitjes
2 el bosui, fijngehakt
2 el sambal
2 el koriander, alleen de blaadjes
1 el mayonaise
1 el shoyu sojasaus

BEreidings wijze

  1. Breng een pan water aan de kook en leg voorzichtig de eieren erin met behulp van een lepel. Kook de eieren in het kokende water voor 7 minuten.
  2. Laat de eieren schrikken met koud water en pel ze. Halveer ze daarna in de lengte. Wip de dooiers eruit en prak ze in een mengkom, samen met de shoyu, sambal en mayonaise. Roer glad met een garde. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit het in de opening van de gehalveerde eieren.
  3. Garneer met koriander, gebakken uitjes en bosui en eventueel wat zout.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest