Pikante terrine van tofu
Pikante terrine van tofu

Tussendoor

Pikante terrine van tofu

  • Tussendoor
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g tofu naturel
75 ml plantaardige olie
3 lente uitjes
2 rode pepers
2 el citroensap
1 el groentebouillon
Snufje vers geraspte nootmuskaat
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Wikkel de tofu in keukenpapier en dep droog. Snijd de tofu klein en pureer samen met zout en groentebouillon fijn met een staafmixer.
  2. Voeg geleidelijk olie en citroensap toe, tot je een gladde homogene massa krijgt.
  3. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  4. Haal de zaadjes uit de chili’s en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Voeg beide toe aan de tofu.
  5. Bekleed een bakvorm (1000 ml) met vershoudfolie en laat wat van de folie over de rand hangen. Vul de vorm met het tofumengsel, strijk glad en dek af met de overhangende folie.
  6. Zet de bakvorm in een waterbad, zodat de helft van de bakvorm onder water staat en zet dit waterbad in de oven.
  7. Verwarm de oven voor op 130°C. Laat de terrine gedurende 40-50 minuten in het waterbad garen, haal uit de oven en laat 5 minuten rusten.
  8. Open de folie en stort de terrine op een schaal. Snijd voorzichtig in porties en serveer met salade of andere bijgerechten.

Boodschappen lijst

Tips

Deze terrine is ook koud lekker met kruidenvinaigrette of met tofuremoulade. Gekoeld kan je de terrine ongeveer drie dagen bewaren.