Peulvruchtenburgers met mangosalade en rijst
Peulvruchtenburgers met mangosalade en rijst

Hoofdgerecht

Peulvruchtenburgers met mangosalade en rijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

BURGERS:
360 g linzen of andere peulvruchten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept (1 blik)
50 g walnoten
10 olijven
5 zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook, gepeld
1 rode ui, gesnipperd
3 cm gember, geraspt
2 el peterselie, gepeld
Zout & peper
KRUIDENKWARK:
200 ml kwark
10 olijven, in kleine stukjes
2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, geperst
2 el peterselie, kleingesneden
Zout & peper
SALADE:
1 mango, geschild en in blokjes
1 komkommer, in stukjes
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesnipperd
Handvol korianderblaadjes, gehakt
Handvol doppinda's, gedopt (garnering)
DRESSING:
1 limoen, het sap en de rasp
4 el olijfolie
2 el honing
Handje koriander, gehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Blend alle ingrediënten, behalve de rode ui, in de keukenmachine/blender tot een pasta. Schep er daarna de rode ui doorheen. De uitjes geven je linzenburgers bite.
  3. Rol bolletjes van het linzenmengsel en druk plat op een bakplaat op bakpapier. Zo ontstaan er mooie burgertjes. Bak in de oven in ca. 20 minuten gaar, keer eenmaal om.
  4. Kruidenkwark:
  5. Meng alle ingrediënten tot een dikke saus.
  6. Maak de dressing door alle dressing-ingrediënten met de staafmixer in een hoge mengbeker te mengen.
  7. Hussel de mango, komkommer en korianderblaadjes door elkaar in een kom en meng de dressing erdoor.
  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met de pinda’s.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021