Pastasalade met chorizo, artisjok en paprika
Pastasalade met chorizo, artisjok en paprika

Salade

Pastasalade met chorizo, artisjok en paprika

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g penne
120 g chorizo, in blokjes
20 pitloze groene olijven, in plakjes
8 artisjokharten, grof gesneden
2 gegrilde paprika's, in reepjes
6 el peterselie, fijngehakt
Scheut witte wijn
DRESSING:
3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
6 el olijfolie
4 el citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af.
  2. Bak ondertussen de blokjes chorizo in een koekenpan. Blus ze, als ze goed warm zijn, af met een scheut witte wijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Klop alle dressingingrediënten goed door elkaar.
  4. Hussel de pasta, chorizo, artisjokharten, olijfringetjes, paprika en peterselie door elkaar en meng de dressing er voorzichtig door.
  5. Voor de geroosterde paprika:
  6. Verwarm de grill voor op 220℃.
  7. Plaats de paprika’s op een rooster met de bolle kant naar boven en leg ze redelijk dicht onder de grill. Wacht tot er zwarte blaren op het velletje van de paprika ontstaan.
  8. Haal de paprika’s er dan uit en pak ze in aluminiumfolie, zodat ze een half uurtje later makkelijk te ontvellen zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer