Hoofdgerecht

Pasta met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 461 kcal / portie

Ingrediënten lijst

320 g volkoren speltpasta gigli of fusili
200 g gerookte zalm, in stukjes
200 ml groentebouillon
200 ml soja cuisine
4 tomaten, in zessen gesneden
1 limoen, het sap
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 bosui, in ringetjes
4 el gedroogde tomaatjes, kleingesneden
1 el olijfolie
Handje basilicum, in reepjes + extra ter garnering

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie en bak de knoflook even aan, schep de gedroogde tomaatjes erdoor en voeg de room, het limoensap en de bouillon toe. Laat 10 minuten sudderen.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de tomaten, basilicum, bosui en de zalm door de saus en warm nog even goed door.
  4. Serveer de uitgelekte pasta met de saus. Garneer met basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest