Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette
Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette

Hoofdgerecht

Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 356 kcal / portie

Ingrediënten lijst

320 g penne
300 g broccoli
50 g Parmigiano Reggiano, geraspt + extra
40 ml extra vierge olijfolie
30 g amandelen
1 courgette, in halve plakken
1 teentje knoflook
1 flinke hand basilicum, grof gescheurd
¼ rode peper, zaadjes eruit en in kleine stukjes
1 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de broccoli beetgaar in ca. 5 minuten. Spoel af onder koud water. Bak tevens de courgette in een eetlepel olie.
  2. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de broccoli en de knoflook in de kom van de staafmixer en voeg het grootste deel van de basilicum, de amandelen, de Parmezaan en de olijfolie toe. Maal er een flinke draai peper en zout boven. Blend tot een smeuïge massa.
  4. Meng de courgette en de overgebleven basilicum door de afgegoten penne, verdeel de pesto erover en serveer met extra kaas, zwarte peper en chilipeper.

Boodschappen lijst