Parelgort salade met tuinbonen en aardbeien
Parelgort salade met tuinbonen en aardbeien

Salade

Parelgort salade met tuinbonen en aardbeien

  • Salade
  • 4 personen
  • 359 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tuinbonen (diepvries), beetgaar gekookt
250 g aardbeien, in partjes
150 g parelgort
1 groentebouillonblokje
1 citroen, geperst
1 rode ui, geschild en in dunne halve ringen
Handje pistachenoten, gepeld
3 el olijfolie
15 g basilicum, blaadjes in stukjes gescheurd

BEreidings wijze

  1. Was de parelgort in een zeef onder de kraan. Doe samen met 450 ml water (verhouding is 1:3) in een pan en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Giet daarna het water af.
  2. Klop intussen van de olijfolie en 1 eetlepel van het citroensap een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de nog warme parelgort. Laat afkoelen.
  3. Meng, in een mooie schaal, de parelgort met de tuinbonen, ruim de helft van de aardbeien, de rode ui en de basilicum.
  4. Garneer met de achtergehouden aardbeien en de pistachenoten.

Boodschappen lijst

  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    2,59 70 Gram

    Uit assortiment

  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Pistachenoten

    9,49 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Parelgort

    2,39 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente