Oyakodon bowl
Oyakodon bowl

Hoofdgerecht

Oyakodon bowl

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 413 kcal / portie

Ingrediënten lijst

180 g zilvervliesrijst
150 g shiitakes
1 ui
1 el tamari
1 el miso pasta
200 g tofu
3 eieren + eventueel 3 extra eidooiers voor serveren
3 bosuitjes, fijngesneden
Optioneel: chili poeder

BEreidings wijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Los vervolgens de miso pasta op in 250 milliliter heet water in een koekenpan. Breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de tamari, de fijngesneden shii-takes en de fijngesneden ui toe (bewaar de bosuitjes tot later). Verkruimel de tofu er overheen en laat dit 10 minuutjes sudderen.
  3. Klop 3 eieren een los in een kommetje en verdeel dit over de miso-tofu bouillon. Doe de deksel op de pan en laat dit 1 minuut garen (voor zachte eieren; 3 voor gestolde eieren).
  4. Verdeel de rijst over 3 kommen. Verdeel vervolgens de Oyakodon erover en leg eventueel een rauwe eidooier in het midden van de bowl voor extra romigheid en smaak. Deze roer je door de bowl heen en door de hitte van de rijst en Oyakodon stolt het (niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen of andere kwetsbare personen). Bestrooi de Oyakodon met fijngesneden bosuitjes en een snuf chili poeder. Itadakimasu!

Boodschappen lijst