Notenburgers met zoete aardappelfriet
Notenburgers met zoete aardappelfriet

Hoofdgerecht

Notenburgers met zoete aardappelfriet

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 717 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
300 g zoete aardappels, geschild en in dunne partjes
25 g hazelnoten
25 g volkorenmeel
15 g koriander
1 citroen, de helft uitgeperst en andere helft in partjes
1 kleine rode ui, geschild en in vieren
1 teentje knoflook, geschild
3 tl zonnebloemolie
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
Groene sla naar keuze, voor erbij
Optioneel: vegan mayo met gerookte paprikapoeder, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de rode ui, knoflook, hazelnoten en specerijen in een keukenmachine en vermaal tot kruim. Doe de kikkererwten, meel, koriander en citroensap erbij en maal tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er met vochtige handen 2 burgers van.
  3. Meng de zoete aardappelpartjes met 1 theelepel van de olie en bak ze 25 minuten in de oven. Schud ze halverwege even om.
  4. Bak ondertussen de burgers in de rest van de olie in 3-4 minuten per kant goudbruin. Serveer met de fruit en groene salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.