Muffins met havermout en appel
Muffins met havermout en appel

Bakken

Muffins met havermout en appel

  • Bakken
  • 8 personen
  • 272 kcal / portie

Ingrediënten lijst

KRUIMELDEEG:
60 g kokosolie
60 g havermout
50 g kikkererwtenmeel
1 banaan, fijngeprakt
BESLAG:
140 g volkoren speltmeel
100 g gesmolten kokosolie
100 g crème fraîche
40 g kokosbloesemsuiker
3 appels, geschild en in blokjes
3 eierdooiers
1 tl citroenschil
1 tl baksoda
1 tl vanillepoeder
Ook nodig: muffinbakblik, ingevet

BEreidings wijze

  1. Smelt voor het kruimeldeeg de kokosolie in een pannetje. Meng de havermout met het kikkererwtenmeel. Voeg de gesmolten olie en de banaan toe aan het meel en meng goed door elkaar. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Klop de kokosolie en de kokosbloesemsuiker met een mixer in een kom goed door elkaar. Klop één voor één de eierdooiers erdoor en blijf mixen totdat je een gladde massa hebt. Voeg de geraspte citroenschil en de crème fraîche toe. Klop nog even door.
  4. Meng het meel, de baksoda en de vanillepoeder in een aparte kom. Voeg dit toe aan het beslag en vouw erdoor met een spatel.
  5. Vul de ingevette muffinholtes voor de helft met het beslag. Verdeel de blokjes appel erover en bedek met het kruimeldeeg.
  6. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de bovenkant niet verbrandt.

Boodschappen lijst