Mangomousse met wafeltjes
Mangomousse met wafeltjes

Dessert

Mangomousse met wafeltjes

  • Dessert
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

MOUSSE:
2 eiwitten
1 rijpe mango, in stukjes
2 el citroensap
½ el kokosbloesemsuiker
Optioneel: 1 el bijenpollen en/of 1 el cacaonibs
WAFELTJES:
1 eiwit
3 el amandelmeel
2 el boter, op kamertemperatuur
1½ el havermeel
1 el kokosbloesemsuiker
Amandelschaafsel
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Pureer voor de mousse de mangostukjes met het citroensap in de blender.
  2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met de kokosbloesemsuiker. Meng het eiwit door de mangopuree. Schenk de mousse in 2 grote glazen en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Garneer de mousses voor het serveren eventueel met grof gemalen bijenpollen en/of cacaonibs.
  4. Verwarm voor de wafeltjes de oven voor op 180ºC.
  5. Sla het eiwit licht stijf met een vork (het moet niet helemaal stijf zijn). Voeg beide soorten meel, kokosbloesemsuiker, zout en de boter toe en meng tot een glad deeg.
  6. Maak 4 hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en draai met een lepel van binnenuit steeds grotere rondjes, zodat je 4 heel dunne ronde koekjes krijgt van ca. 3 mm dik. Bestrooi met amandelschaafsel.
  7. Bak de wafeltjes in ca. 10 minuten lichtbruin.Vet een deegroller in met kokosolie en leg de koekjes, nadat ze uit de oven komen, over de deegroller heen zodat ze licht krullen.
  8. Serveer de tuiles bij de mousse.

Boodschappen lijst

Tips

Consumptie van rauwe eieren is ongeschikt voor kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, zieken en ouderen. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer