Madeleines met chocoladepasta
Madeleines met chocoladepasta

Bakken

Madeleines met chocoladepasta

  • Bakken
  • 8 personen
  • 106 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g bloem
125 g boter
70 g chocoladepasta
3 eieren
1 el suiker
1 tl bakpoeder
Ook nodig: Madeleine bakvorm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter en roer er de chocoladepasta door. Laat een beetje afkoelen.
  3. Klop de eieren met de suiker lichtgeel en klop er het chocolade-botermengsel, de bloem en het bakpoeder door. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Schep het deeg in de madeleinevorm.
  5. Bak de madeleines in ± 10 minuten gaar en lichtbruin; de bovenkant moet een beetje bol zijn. Laat ze iets afkoelen in de vorm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019.