Linzensalade met sugar snaps en edamame
Linzensalade met sugar snaps en edamame

Salade

Linzensalade met sugar snaps en edamame

  • Salade
  • 4 personen
  • 246 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 l groentebouillon
200 g dupuis linzen
200 g broccoli, in roosjes
140 g sugar snaps
140 g edamame (diepvries)
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
DRESSING:
40 ml shoyu
3 cm gember, geschild en geraspt
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el geroosterde sesamolie
1 el honing of ahornsiroop
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en kook de linzen hierin in ca. 15 minuten beetgaar. Giet ze af en doe in een kom.
  2. Breng in een andere pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoli 1 minuut. Voeg de edamame en sugar snaps toe en blancheer alles nog 1 minuut. Giet af en spoel direct na onder koud water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de kom met de linzen. Bestrooi met de rode peper.
  3. Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de linzen en groenten en meng goed door.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Zomer 2021