Linzenfusilli met gepocheerde zalm
Linzenfusilli met gepocheerde zalm

Hoofdgerecht

Linzenfusilli met gepocheerde zalm

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 334 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groente- of kruidenbouillon
125 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
125 g broccoliroosjes
75 g linxenmix fusilli
2 wilde zalmfilets
2 el zonnebloempitten
1 el shiro miso
1 el koolzaadolie
1 tl gember, geraspt

BEreidings wijze

  1. Leg de zalmfilets naast elkaar in een pan en giet de koude bouillon erop. Zet de pan op laag vuur en breng langzaam tegen de kook aan. Laat het water niet koken en pocheer de zalmfilets in 8 à 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de linzenpasta samen met de sperziebonen 2 minuten. Voeg dan de broccoli toe en kook nog eens 2 minuten tot alles net beetgaar is. Giet af maar bewaar wat van het kookwater.
  3. Doe de pasta en groenten in een kom en voeg de miso, gember, zonnebloempitten, olie en 3 el van het kookwater toe. Meng alles goed door.
  4. Breek de zalm in stukjes en schep voorzichtig door de pastasalade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Zomer 2021