Libanese kipschotel met mango en noten
Libanese kipschotel met mango en noten

Hoofdgerecht

Libanese kipschotel met mango en noten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 356 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kipfilet
190 g gegrilde paprika (pot)
50 g gedroogde mango
50 g cashewnoten
5 grote trostomaten
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
2 el kokosolie
Flinke snuf cayennepeper
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de gedroogde mango in stukjes.
  2. Verhit de kokosolie in een pan. Fruit daarin de gesnipperde ui en de knoflook met de cayennepeper op laag vuur, laat vijf minuten bakken. Draai dan het vuur hoger en bak de kipfilet in stukjes mee.
  3. Snijd de gegrilde paprika klein, voeg toe aan het vlees. Giet het vocht uit de pot er ook bij. Snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij. Draai het vuur laag.
  4. Voeg de mango toe. Kijk of er genoeg vocht in de pan zit, want het vlees moet onder staan. Laat dat pruttelen.
  5. Schep de stoofschotel door. Proef of er zout of peper nodig is.
  6. Bestrooi met geroosterde cashewnoten, serveer met basmatirijst.

Boodschappen lijst

Tips

Suikervrij recept van Miss Natural