Lemon cheesecake met citruskaviaar
Lemon cheesecake met citruskaviaar

Dessert

Lemon cheesecake met citruskaviaar

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

170 g slagroom
150 g roomkaas
125 g haverkoek
60 g suiker
50 g boter
2 stuks citroenkaviaar
1 citroen, rasp en sap
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter en een snufje zout.
  3. Verdeel de koekkruimels over 4 kleine glaasjes en druk ze aan. Zet ze in de koelkast.
  4. Klop de roomkaas los met de sap en rasp van de citroen en de helft van de suiker.
  5. Klop de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker en spatel vervolgens door de roomkaas.
  6. Verdeel het mengsel over de 4 glaasjes en laat opstijven tot gebruik.
  7. Snijd de citroenkaviaar door de helft en schraap de zaadjes eruit. Schep een klein beetje op elke cheescake.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest