Lavendel-honingbrood met noten
Lavendel-honingbrood met noten

Bakken

Lavendel-honingbrood met noten

  • Bakken
  • 8 personen
  • 316 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g tarwebloem
320 ml lauwwarm water
6 el gemengde noten, geroosterd en grof gehakt
4 el lavendelhoning
50 g rietsuiker
7 g droge gist
1 tl zout
Keukenbenodigdheden:
Cakeblik, ingevet met boter

BEreidings wijze

  1. Meng de bloem met het zout en de rietsuiker in een keukenmachine met deeghaak. Roer in een maatbeker het water en de droge gist goed door elkaar. Zet de keukenmachine op de laagste stand en voeg langzaam de inhoud van de maatbeker toe totdat er een mooi deeg ontstaat. Laat ca. 10 minuten kneden.
  2. Dek de kom af met een vochtige, warme theedoek; laat ca. 1 uur rijzen.
  3. Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand goed door. Rol uit tot een groot plat deeg, bestrijk met de lavendelhoning en bestrooi met de noten. Rol op maar zorg dat de honing niet kan uitlopen. Leg de rol in het ingevette cakeblik met de naad naar beneden. Laat zo nog ca. 45 minuten rijzen onder de vochtige theedoek.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bak het brood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Notenmix

    4,49 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Lavendelhoning

    10,79 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Oerzoet

    4,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gedroogde gist

    1,19 7 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021