Kwarktaart met zomerfruit
Kwarktaart met zomerfruit

Bakken

Kwarktaart met zomerfruit

  • Bakken
  • 8 personen
  • 226 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g magere kwark, op kamertemperatuur
500 g aardbeien, in plakjes
200 ml slagroom
100 g pecannoten
75 g dadels, zonder pit
50 g geraspte kokos
9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
1 sinaasappel, het sap
3 el honing
1 el kokosolie
2 tl vanillepoeder of merg van 1 stokje
Zomerfruit naar keuze, bijv. frambozen en blauwe bessen
Ook nodig: springvorm van 18-20 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Maak de bodem door de pecannoten met de dadels, kokosolie en geraspte kokos te mengen in een keukenmachine. Druk dit ‘deeg’ uit op de bodem van de springvorm.
  2. Spreid driekwart van de aardbeienplakjes uit over de bodem.
  3. Schep de kwark in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Verwarm het sinaasappelsap en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen, en roer dan door de kwark. Voeg het vanillepoeder en de honing toe en meng de slagroom er luchtig door. Verdeel over de taartbodem en laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en ander zomerfruit.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Voor de kwarktaart wordt de magere kwark van Weerribben Zuivel gebruikt. De melk komt van koeien die rustig kunnen grazen in het Nationaal Park Weerribben Wieden. De melk wordt direct verwerkt in het naastgelegen zuivelfabriekje van Weerribben. Dat levert kwark op met een heerlijk milde en frisse smaak die de perfecte basis zijn voor jouw kwarktaart!