Knolselderijpuree met rundvleesstoofpotje
Knolselderijpuree met rundvleesstoofpotje

Hoofdgerecht

Knolselderijpuree met rundvleesstoofpotje

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

KNOLSELDERIJPUREE:
½ knolselderij, geschild en in stukken
Scheutje melk
Handje bieslook
STOOFPOTJE:
800 g tomatenstukjes (blik)
600 g hacheevlees
400 ml rode wijn
350 g aardappelen, geschild en in stukjes
250 g champignons, in stukken
4 kruidnagels
4 takjes tijm
3 laurierbladen
3 teentjes knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen, geschild en in stukjes
1 ui, gesnipperd
½ knolselderij, geschild en in blokjes
1 bouillonblokje (groente of rund)
1 snee brood, gesmeerd met mosterd
1 el kokosolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak in enkele minuten al omscheppend op hoog vuur bruin. Bestrooi met zout en peper.
  2. Doe de groenten en champignons bij het vlees en bak ± 10 minuten op matig vuur. Schep regelmatig om.
  3. Voeg kruiden, tomaat, rode wijn en bouillonblokje toe. Roer door elkaar tot de bouillon oplost en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, leg de mosterdboterham op de stoofpot en leg het deksel op de pan. Laat ± 2 uur pruttelen tot het vlees door en door gaar is.
  5. Kook intussen de knolselderij zacht in ruim water (± 20 minuten).
  6. Giet het water af en pureer de knol met de melk. Verwarm de puree vlak voor het serveren opnieuw. Garneer met bieslook en serveer met de stoof.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Een Malbec wordt vaak gedronken bij een steak; deze wijn is echter veel breder inzetbaar. Door het uiterst zonnige klimaat in Mendoze (Argentinië) wordt de dikke schil van malbec perfect gerijpt. Dit geeft de wijn mooie rijpe tannine. Samen met het rijpe, zwoele fruit een uitstekende combinatie.