Kikkererwtencurry
Kikkererwtencurry

Hoofdgerecht

Kikkererwtencurry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
500 g spinazie
400 g tomatenblokjes (blik)
150 g gekookte of gestoomde rijst
100 g santen
2 handenvol korianderblaadjes
3 el amandelschaafsel
2 el Indian Korma currypasta
Kokosolie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verhit de currypasta in een pan met een beetje (kokos)olie en bak al roerend 2 minuten. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 minuten sudderen zodat het wat inkookt. Schep de santen erbij en voeg een scheutje water toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Laat de spinazie, samen met driekwart van de koriander, slinken in een andere pan.
  4. Serveer de curry en spinazie met rijst en garneer met de achtergehouden koriander en het amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.