Kikkererwten-broccoli stamppot met cashewnoten
Kikkererwten-broccoli stamppot met cashewnoten

Hoofdgerecht

Kikkererwten-broccoli stamppot met cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g broccoli, geschild en in stukken
400 g aardappels, geschild en in stukken
400 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
125 ml soja cuisine
2 teentjes knoflook, geperst
3 el cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels gaar (ca. 15 minuten) en giet af. Verwarm de kikkererwten en de sojaroom.
  2. Stoom de broccoli net gaar in een flinke pan met een klein laagje water.
  3. Giet de olijfolie bij de aardappels, voeg de kikkererwten toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Stamp er, samen met de sojaroom, een mooie stamppot van en breng goed op smaak met flink peper en een beetje zout. Zorg dat het een smeuïge stamp wordt, voeg eventueel nog wat sojaroom toe.
  4. Schep de broccoliroosjes erdoor (niet stampen). Bestrooi met cashewnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente