Kefir uit de weckpot met blauwe bessen
Kefir uit de weckpot met blauwe bessen

Ontbijt

Kefir uit de weckpot met blauwe bessen

  • Ontbijt
  • 4 personen
  • 87 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 sachet kefir-starter voor water
2 el rietsuiker
2 gedroogde vijgen
Bakje blauwe bessen
Ook nodig: grote weckpot

BEreidings wijze

  1. Los de suiker op in 1 liter water in de weckpot. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is omdat het volume kan toenemen tijdens het fermentatieproces.
  2. Voeg het sachet waterkefirstarter toe en roer voorzichtig met een lepel tot het poeder volledig is opgelost. Voeg eventueel de vijgen toe.
  3. Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig met een elastiek. Laat zo staan op kamertemperatuur voor minimaal 24 uur en maximaal 48 uur om te fermenteren.
  4. Na 24-48 uur is de waterkefir klaar. In de koelkast is het 2 weken houdbaar in een goed afgesloten pot. Bewaar een klein kopje (200ml) waterkefir om opnieuw een pot waterkefir te maken.
  5. Serveer met blauwe bessen.

Boodschappen lijst

Tips

Gebruik geen kokosbloesemsuiker, honing of ahornsiroop: deze remmen de groei van de kefirbacteriën.