Japanse bouillon met komkommer en gerookte forel
Japanse bouillon met komkommer en gerookte forel

Soep

Japanse bouillon met komkommer en gerookte forel

  • Soep
  • 4 personen
  • 127 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g gerookte forel, in 4 porties verdeeld
100 ml sojasaus
20 g kombu
1 rode peper, kleingesneden
1 limoen, het sap
½ komkommer, in lange plakken geschaafd
3 teentjes knoflook
3 takjes peterselie, fijngesneden
2 takjes munt, fijngesneden
2 takjes koriander, fijngesneden
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Breng 1200 ml water aan de kook met de knoflook, kombu en sojasaus. Zet het vuur heel laag en laat 20 min trekken. Haal de kombu en knoflooktenen er met een schuimspaan uit en breng de bouillon op smaak met zout en limoensap.
  2. Rol de komkommerplakken op en leg ze in de soep. Voeg ook de groene kruiden en de chilipeper toe. Breng langzaam aan de kook.
  3. Verdeel de bouillon over 4 kommen en leg in elke kom een stukje forel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019