IJs-souffleetjes met aardbeien en kaneel
IJs-souffleetjes met aardbeien en kaneel

Dessert

IJs-souffleetjes met aardbeien en kaneel

  • Dessert
  • 4 personen
  • 150 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g aardbeien + extra aardbeien voor erbij
50 g ahornsiroop
1 ei
100 ml slagroom
snuf kaneel gemalen, om te bestuiven

BEreidings wijze

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze glad in de blender of met de staafmixer (kook ze eventueel van te voren zodat er wat vocht vrijkomt).
  2. Kook de ahornsiroop in een steelpan. Klop de hete siroop, au bain-marie, met een garde door het ei. Het ei moet luchtig en gaar zijn, als een sabayon.
  3. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng met de aardbeienpuree.
  4. Spatel het aardbeien-roommengsel door het gegaarde en geklopte ei.
  5. Neem een strook bakpapier en rol deze in een mini-soufflébakje of kleine ramequin tot ca. 1 cm boven de rand. Plak aan de buitenkant met een plakbandje vast zodat er koker ontstaat.
  6. Stort het aardbeienmengsel in de bakjes tot het 1 centimeter boven de rand van het bakje uitkomt en vries dan in.
  7. Haal voor het serveren het papier eraf en bestuif de bovenkant met kaneel. Serveer met aardbeien.

Boodschappen lijst