Homemade kippasteitjes
Homemade kippasteitjes

Hoofdgerecht

Homemade kippasteitjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 416 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kippenbouillon
150 g kipdijblokjes
100 g kastanjechampignons, in plakjes
40 g boter
40 g bloem
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 ei, losgeklopt
2 el peterselie, fijngehakt
1 el bieslook, fijngehakt
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en steek er, met een 7 cm-ringvorm, 8 rondjes uit. Leg 4 van de rondjes op een bakplaat met bakpapier. Steek uit de overige 4 rondjes nog eens rondjes met een ringvorm van 5 cm. Dit worden de zijkanten en de dekseltjes van de bladerdeegbakjes.
  3. Strijk de deegrondjes op de bakplaat licht in met het losgeklopte ei en plaats de bladerdeegringen erbovenop zodat er een bakje ontstaat. Leg de bladerdeegdeksels ernaast op de bakplaat en bestrijk zowel de bakjes als deksels nog eens met losgeklopt ei. Bestrooi met een snufje zout en bak ze in ca. 20 tot 30 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  4. Verhit intussen de boter in een pan en laat uitbruisen. Voeg de bloem toe en gaar deze ca. 10 minuten totdat de roux gaat zweten en gaar is. Voeg de kippenbouillon toe en roer met een garde tot een gladde ragout.
  5. Verhit in een bakpan de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de kippendijblokjes goudbruin. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze ca. 10 minuten mee. Roer het mengsel door de ragout, samen met de peterselie en de bieslook, en breng op smaak met zout en gemalen peper.
  6. Serveer de ragout in de bladerdeegbakjes. Bestrooi met extra bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest