Hete bliksem met vegagehakt
Hete bliksem met vegagehakt

Hoofdgerecht

Hete bliksem met vegagehakt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 572 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg aardappelen, geschild en in stukken
360 g vegan gehakt
100 g geraspte kaas
50 ml melk of plantaardige drink
6 appels
1 grote ui, in ringen
Boter of olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen gaar in een laagje water.
  2. Fruit intussen de ui zacht in olie of boter. Voeg het gehakt toe en bak lekker rul en bruin.
  3. Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Stamp een puree van de gare aardappels, een scheutje melk en zout en peper naar smaak. Meng de stukjes appel erdoor, proef en breng zo nodig verder op smaak met nog wat zout en peper.
  6. Spreid de helft van de hetebliksem uit over de bodem van een lage ovenschaal. Bedek met het vegagehakt en schep de rest van de hetebliksem erop. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te verkleuren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.