Grapefruitmarmelade
Grapefruitmarmelade

Sauzen & dressings

Grapefruitmarmelade

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen
  • 459 kcal / portie

Ingrediënten lijst

900 g (rode) grapefruit, in dunne, fijne reepjes gesneden en pitjes verwijderd
600 ml ongezoet appelsap
400 g geleersuiker

BEreidings wijze

  1. Breng de reepjes grapefruit met het appelsap aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 tot 40 minuten zachtjes sudderen tot de schilletjes zacht (test met een vork); je houdt een dik mengsel over met weinig vocht.
  2. Voeg de geleersuiker toe en roer op laag vuur ca. 5 minuten tot alle suiker is opgelost. Breng het mengsel dan goed aan de kook en laat het een minuut of 4 doorkoken; let op voor aanbranden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter