Glutenvrije Appelbeignets
Glutenvrije Appelbeignets

Bakken

Glutenvrije Appelbeignets

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

BESLAG:
250 ml amandeldrink
250 g kastanjemeel
2 eieren
6 g gedroogde gist
1 tl kaneel
1 tl zout
Zonnebloemolie om in te frituren
VULLING:
1 of meer appels in schijven, geschild en klokhuis verwijderd

BEreidings wijze

  1. Meng voor het beslag de gist met de helft van de amandelmelk en 1 ei.
  2. Voeg het kastanjemeel en de overgebleven beslag-ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  3. Dek de beslagkom af en laat een uur rijzen op een tochtvrije plek.
  4. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 175ºC (controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer).
  5. Haal de (met kaneel bestrooide) schijven appel door het gerezen beslag, laat uitlekken en in de hete olie glijden. Bak ca. 4 appelbeignets tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege of draai ze om zodra ze aan de onderkant bruin zijn. Let op dat de olie niet te heet is omdat de Appelbeignets dan te snel bruin worden.

Boodschappen lijst