Gewokte groenten met rooktofu en amandelsaus
Gewokte groenten met rooktofu en amandelsaus

Hoofdgerecht

Gewokte groenten met rooktofu en amandelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g gerookte tofu
200 g amandelen, gemalen
100 g mungbonen
6 lente-uitjes
3 wortels
2 tenen knoflook
2 komkommers
1 citroen
½ rode peper (of meer indien gewenst)
7 el sojasaus
5 el olie
Bosje peterselie
Snufje cayennepeper

BEreidings wijze

  1. Rasp de helft van de citroenschil tot zeste en pers de citroen uit. Snijd de chilipeper in reepjes en pers de knoflooktenen. Rooster de amandelen zonder vetstof tot ze lichtbruin zijn.
  2. Klop 250 ml warm water, de amandelen en 2 el olie op met een staafmixer. Voeg de citroenzeste, de helft van de knoflook en de chili toe. Breng op smaak met 3 tot 4 el citroensap en sojasaus.
  3. Snijd de groenten fijn, hak de peterselie, halveer de rooktofu en
  4. snijd deze in smalle reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak
  5. de rooktofu met de rest van de knoflook gedurende 3 minuten.
  6. Regelmatig omroeren.
  7. Haal de tofu uit de wok en hou warm. Bak ook de wortel- en paprikareepjes ongeveer 3 minuten met een beetje olie in de wok. Voeg ui en komkommer toe en laat kort meebakken. Roer de tofu, de peterselie en de scheuten hieronder.
  8. Kruid met cayennepeper en 3 tot 4 el sojasaus en voeg de amandelsaus toe.
  9. Tip: afhankelijk van het seizoen kan je de lente-uitjes vervangen
  10. door 1 bussel prei en de paprika door 3-4 gedroogde tomaten.

Boodschappen lijst