Hoofdgerecht
Gewokte groenten met rooktofu en amandelsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g gerookte tofu
- • 200 g amandelen, gemalen
- • 100 g mungbonen
- • 6 lente-uitjes
- • 3 wortels
- • 2 tenen knoflook
- • 2 komkommers
- • 1 citroen
- • ½ rode peper (of meer indien gewenst)
- • 7 el sojasaus
- • 5 el olie
- • Bosje peterselie
- • Snufje cayennepeper
BEreidings wijze
- Rasp de helft van de citroenschil tot zeste en pers de citroen uit. Snijd de chilipeper in reepjes en pers de knoflooktenen. Rooster de amandelen zonder vetstof tot ze lichtbruin zijn.
- Klop 250 ml warm water, de amandelen en 2 el olie op met een staafmixer. Voeg de citroenzeste, de helft van de knoflook en de chili toe. Breng op smaak met 3 tot 4 el citroensap en sojasaus.
- Snijd de groenten fijn, hak de peterselie, halveer de rooktofu en
- snijd deze in smalle reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak
- de rooktofu met de rest van de knoflook gedurende 3 minuten.
- Regelmatig omroeren.
- Haal de tofu uit de wok en hou warm. Bak ook de wortel- en paprikareepjes ongeveer 3 minuten met een beetje olie in de wok. Voeg ui en komkommer toe en laat kort meebakken. Roer de tofu, de peterselie en de scheuten hieronder.
- Kruid met cayennepeper en 3 tot 4 el sojasaus en voeg de amandelsaus toe.
- Tip: afhankelijk van het seizoen kan je de lente-uitjes vervangen
- door 1 bussel prei en de paprika door 3-4 gedroogde tomaten.
Boodschappen lijst
- Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
14,79 1 Liter
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,49 40 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!