Gestoofde paksoi met kokos, limoen en chili
Gestoofde paksoi met kokos, limoen en chili

Bijgerecht

Gestoofde paksoi met kokos, limoen en chili

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 paksoi, in stukjes
2 lente uitjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 limoen, de rasp
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
1 el olijfolie
1 el rietsuiker
1 el sojasaus
Scheutje kokosmelk (of 1 el kokosrasp)

BEreidings wijze

  1. Verhit een wok of grote pan op hoog vuur, voeg de olie toe en roerbak de knoflook en lente-ui enkele seconden. Roer de chilipeper erdoor en voeg sojasaus, kokosmelk en limoenrasp toe. Warm goed door.
  2. Schep de paksoi erbij en stoof 1 minuut met deksel op de pan.
  3. Serveer de paksoi in het stoofvocht of haal met een schuimspaan uit de pan. Geef de limoen er in partjes bij zodat ieder naar smaak limoensap kan toevoegen.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer met rijst en kipfilet.