Hoofdgerecht
Gepaneerde kokosgarnalen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 886 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g grote gepelde garnalen, drooggedept
- • 300 ml frituurolie
- • 75 g geraspte kokos
- • 2 beschuiten, fijn verkruimeld
- • 1 ei, losgeklopt
- • Grof zeezout
- • Chilisaus
BEreidings wijze
- Meng het beschuitkruim met de kokos.
- Wentel de garnalen in het losgeklopte ei en vervolgens door het beschuit-kokosmengsel.
- Verhit de frituurolie in een (steel)pan. Test of het heet genoeg is door het uiteinde van eenhouten lepel even in het vet te houden. Als het bruist is het heet genoeg (of doe hetzelfdemet een stukje brood).
- Frituur de garnalen in porties van vier à vijf krokant in de hete olie; niet te lang want danworden ze taai. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi voor het serveren met wat grofzeezout.
- Geef er een bakje chilisaus bij als dipsaus.
Boodschappen lijst
- Frituurolie
13,95 2.5 Liter
removeadd product to cart - Chilisaus
2,99 240 ML
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Meergranen beschuit
3,99 10 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!