Gekarameliseerde witlof met zoete aardappel
Gekarameliseerde witlof met zoete aardappel

Hoofdgerecht

Gekarameliseerde witlof met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

500 g zoete aardappels
400 g witlof
2 broccoliburgers
2 rode uien
1 mandarijn
2 el bakolie
Handje peterselie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Hussel de zoete aardappelblokjes in een kom met bakolie, zout en peper. Spreid de zoete aardappelblokjes uit op de bakplaat en rooster de blokjes in 20-30 minuten gaar en bruin. Zet voor de laatste minuut de ovengrill aan.
  3. Verwijder de onderkant van de witlof, snijd in de lengte doormidden of in vieren en verwijder de kern. Pel de ui en snijd in halve of kwart ringen. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de witlof en rode ui goudbruin op een middelhoog vuur, dit duurt ongeveer 3 minuten. Halveer de mandarijn en knijp het sap boven de witlof uit. Zet het vuur laag en laat afgedekt nog 10 minuten rustig stoven.
  4. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de broccoliburger 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Was en snijd de peterselie.
  6. Serveer de witlof met de broccoliburger en geroosterde zoete aardappels. Garneer met de gesneden peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Wil je de oven niet gebruiken, dan kun je de zoete aardappel natuurlijk koken of bakken in een pan. Dit recept is afkomstig van Ekomenu.