Gegrilde groene asperges met chili-tofukruim
Gegrilde groene asperges met chili-tofukruim

Hoofdgerecht

Gegrilde groene asperges met chili-tofukruim

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 251 kcal / portie

Ingrediënten lijst

360 g tofu wok blokjes mild chili
2 bossen groene asperges, harde uiteinden verwijderd
1 krop eikenbladsla, geplukt, gewassen en gedroogd
1 citroen, rasp en sap
1 rode peper, in fijne reepjes
2 el wok olie

BEreidings wijze

  1. Blancheer de asperges 3 minuten. Laat schrikken in koud water en droog met keukenpapier. Leg ze in een platte schaal en besprenkel met 1 el van de olie.
  2. Bak de asperges beetgaar in een grillpan op matig vuur tot er mooie grillstreepjes op te zien zijn.
  3. Bak in een (wok)pan met een el olie de tofublokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak op het laatst de rode peperreepjes mee en voeg het citroensap en de rasp toe.
  4. Maak de borden op: beleg ze met sla en asperges en schep het chili-tofu-citroenkruim erop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.