Dessert
Gegrilde gembermeloen met mascarponecrème en munt
- • Dessert
- • 4 personen
- • 244 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g mascarpone
- • 1 galiameloen, in 8 parten en zaadjes verwijderd
- • 5 el gembersiroop + extra voor erover
- • 2 takjes verse munt, de blaadjes in reepjes
BEreidings wijze
- Roer de mascarpone los met 2 eetlepels gembersiroop (roer er eventueel nog een gesnipperd bolletje stemgember door). Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Bestrijk de snijvlakken van de meloen met de rest van de gembersiroop. Leg de meloenparten op een ingevet rooster of grillplaat boven matig tot heet vuur. Gril de parten ca. 1 minuut per kant tot er lichtbruine streepjes verschijnen.
- Leg op ieder bord 2 meloenparten en schep er wat mascarponecrème op. Druppel er nog wat gembersiroop over, garneer met munt en serveer.
Boodschappen lijst
- Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 ML
removeadd product to cart - Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!