Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes
Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes

Hoofdgerecht

Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 169 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg bospeen, geschild en in de lengte gehalveerd
400 g gekruide kipvleugels
½ citroen, het sap
4 el crème fraîche, losgeklopt
Klein handje peterselie, fijngehakt
Tandoorikruiden naar smaak
Scheutje olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bak de kippenvleugels in zonnebloemolie goudbruin en breng verder op smaak met peper, (zout) en citroensap. Leg ze op een
  3. met bakpapier beklede bakplaat in de oven
  4. voor ca. 15 minuten.
  5. Meng de tandoorikruiden, peterselie, zout en een scheutje olijfolie door de peen en meng goed door elkaar. Leg de wortelen bij de kip op de bakplaat en rooster beetgaar.
  6. Serveer de wortels en kip met een lepel crème fraîche en bestrooi met extra peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2018.