Gegratineerde bloemkool met komijn-kikkererwtensaus
Gegratineerde bloemkool met komijn-kikkererwtensaus

Hoofdgerecht

Gegratineerde bloemkool met komijn-kikkererwtensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 85 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml melk
100 g komijnekaas, geraspt
35 g kikkererwtenmeel, gezeefd
25 g boter
1 grote bloemkool
Handje kikkererwtenchips
Snufje nootmuskaat
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Kook de gesneden bloemkool in ruim kokend water beetgaar in 7 à 8 minuten.
  3. Smelt in de tussentijd de boter in een pan. Voeg het kikkererwtenmeel toe, laat op zacht vuur garen en roer er dan de melk door. Breng rustig aan de kook terwijl je roert. Roer er ruim de helft (ca. 75 gram) van de komijnekaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Schep de bloemkool in een ovenschaal en giet de saus erover, bestrooi met de rest van de kaas en zet 15 minuten in de oven.
  5. Bestrooi voor het serveren met stukjes kikkererwtenchips.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.