Fruit notencrumble met five spice crème
Fruit notencrumble met five spice crème

Bakken

Fruit notencrumble met five spice crème

  • Bakken
  • 4 personen
  • 595 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g frambozen (diepvries)
500 g aardbeien (diepvries), grote gehalveerd
4 el suiker
2 el citroensap
CRUMBLE:
100 g tarwebloem
100 g gemengde ongezouten noten, fijngehakt
60 g suiker
60 g koude boter
Snufje zout
FIVE SPICE CRÈME:
150 ml mascarpone
125 ml crème fraîche
100 ml slagroom
1 el suiker
2 tl five spices kruidenmix
Verse munt, ter garnering

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng de frambozen en de aardbeien samen met het citroensap en de suiker rustig aan de kook op middelhoog vuur. Roer af en toe door tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur, schep de vruchten in een kom en zet opzij om af te koelen.
  3. Meng voor de crumble de bloem, suiker, gehakte noten en een snufje zout in een grote kom door elkaar. Snijd de boter in een paar grote stukken en werk met je vingers door de droge ingrediënten tot er grove kruimels ontstaan.
  4. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 minuten goudbruin. Laat daarna afkoelen.
  5. Klop slagroom, crème fraîche, mascarpone, suiker en de five spice kruidenmix in een mengkom lobbig (yoghurtdikte).
  6. Maak laagjes in een serveerkom van vruchtencompote, crumble en room. Eindig met een laagje crumble en garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer met Lowlander 0,3% Organic Blonde Ale. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.