Fregola met pesto van cavolo nero
Fregola met pesto van cavolo nero

Hoofdgerecht

Fregola met pesto van cavolo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 813 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g parelcouscous Fregola Sarda
250 g cavolo nero, zonder steel, gewassen en grof gesneden
150 ml olijfolie
70 g pijnboompitjes, geroosterd
60 g Parmigiano Reggiano
2 kleine teentjes knoflook, geperst
3 el artisjok (potje), in partjes
2 el zongedroogde tomaatjes, in reepjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Hak de cavolo nero in de keukenmachine met de pijnboompitten en de knoflook. Zet de keukenmachine aan en voeg langzaam de olijfolie toe tot je een mooie smeuïge pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de parelcouscous (fregola) zoals op de verpakking staat vermeld en spoel daarna koud af.
  3. Hussel de cavolo nero-pesto, de zongedroogde tomaat en artisjok door de fregola en breng op smaak met zout en peper. Schaaf er met een dunschiller plakjes Parmigiano over of bestrooi met een vegan alternatief.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.