Focaccia met druiven en geitenkaas
Focaccia met druiven en geitenkaas

Bijgerecht

Focaccia met druiven en geitenkaas

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tarwebloem
100 g geitenkaas, verbrokkeld
75 ml melk
12 blauwe druiven
7 g droge gist
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el rozemarijn
1 el honing
2 tl grof zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de melk samen met 75 ml water in een pannetje tot lichaamstemperatuur. Los er de honing in op en strooi er de gist in. Laat staan tot het schuimt.
  2. Schep de bloem en een theelepel van het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, giet daar het gistmengsel in en roer met een vork wat bloem door het mengsel zodat het wat droger wordt. Kneed het deeg in 10 minuten glad en veerkrachtig.
  3. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het langwerpig plat. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Duw de druiven in het gerezen deeg en strooi de rozemarijn, knoflook, geitenkaas en de rest van het zeezout erover. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en laat daarna nog 20 minuten rijzen. Verwarm na 10 minuten de oven voor op 220°C.
  5. Bak de focaccia in 15 minuten goudbruin en besprenkel daarna met nog 2 eetlepels olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.