Falafelballetjes met zuurkoolstampot
Falafelballetjes met zuurkoolstampot

Hoofdgerecht

Falafelballetjes met zuurkoolstampot

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

FALAFELBALLETJES:
800 g kikkererwten (2 blikken), afgespoeld
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el citroensap
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl Keltisch zeezout
Handje koriander, fijngesneden
Snufje peper
Kokosolie, om in te bakken
ZUURKOOLSTAMPOT:
200 g zoete aardappelen
3 potten zuurkool
3 uien, gesnipperd
1 el kokosolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de ui glazig in kokosolie met zout en peper. Bak de zoete aardappel hierin kort aan.
  2. Voeg de zuurkool met vocht toe tot de aardappel gaar is. Giet af en schep door elkaar.
  3. Maal driekwart van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
  4. Voeg de resterende kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen toe. Meng deze smaakmakers kort tot een fijne, stevige massa.
  5. Maak met (iets vochtige) handen bolletjes van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat boekweitmeel toe.
  6. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.
  7. Serveer met de zuurkoolstamppot.

Boodschappen lijst