Crêpes met amandel
Crêpes met amandel

Ontbijt

Crêpes met amandel

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

240 ml ongezoete amandeldrink
180 g bloem
125 g blauwe bessen
125 ml plantaardige variatie op yoghurt - amandel
30 g suiker
30 ml kokosolie + extra om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  2. Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  3. Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  4. Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  5. Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van: Wat eet je dan wel