Crème brûlee met rabarber en gember
Crème brûlee met rabarber en gember

Dessert

Crème brûlee met rabarber en gember

  • Dessert
  • 4 personen
  • 718 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml slagroom
160 g kristalsuiker
4 stengels rabarber, in stukjes van 3 cm
4 eieren
4 balletjes stemgember, fijngehakt
1 vanillestokje, in lengte gehalveerd en merg uitgeschraapt
4 el rietsuiker
2 tl maiszetmeel
Ook nodig: 4 eenpersoonsbakjes en een crème brûlee-brander

BEreidings wijze

  1. Doe de rabarber met 40 gram van de kristalsuiker en de gember in een pannetje en verwarm op laag vuur ca. 10 minuten tot de rabarber zacht is.
  2. Maak een papje van het maiszetmeel met een beetje rabarbersap in een klein bakje en giet bij de rabarber in de pan. Roer goed door en laat indikken. Verdeel de rabarber over 4 individuele, lage bakjes of giet in een grote, lage schaal van 20 cm ø. Laat helemaal afkoelen.
  3. Giet de slagroom in een steelpan en voeg de overige kristalsuiker en het vanilleschraapsel + stokje toe en breng rustig aan de kook. Haal het vanillestokje eruit. Haal even van het vuur.
  4. Klop de eieren los in een kom en voeg hieraan langzaam de warme room toe terwijl je continue roert. Giet het mengsel terug in de pan en zet op laag vuur. Laat rustig doorverwarmen terwijl je blijft roeren tot het custardmengsel is ingedikt (test met een lepel).
  5. Giet de custard over de afgekoelde rabarber en zet een nacht in de koelkast.
  6. Verdeel de rietsuiker kort voordat je gaat serveren over de bakjes en karameliseer deze met een crème brûlee-brander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021