Courgettebrood van kikkererwtenmeel
Courgettebrood van kikkererwtenmeel

Bakken

Courgettebrood van kikkererwtenmeel

  • Bakken
  • 8 personen
  • 745 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kikkererwtenmeel
125 g feta, in blokjes
100 g zwarte olijven zonder pit, uitgelekt
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
100 ml olijfolie
50 g pijnboompitten
3 eieren, losgeklopt
1 courgette, geraspt en uitgelekt
1 tl wijnsteenbakpoeder
Zwarte peper
Ook nodig: cakevorm van 1½ l inhoud.

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Maak hiervoor het bakpapier eerst nat en knijp het dan uit. Nu kun je het goed in de vorm plooien.
  3. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag en giet in de vorm.
  5. Bak het courgettebrood in ca. 1 uur gaar (in sommige ovens duurt dat tot wel een kwartier langer).
  6. Laat ongeveer een half uur afkoelen en snijd dan pas aan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.