Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes
Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes

Dessert

Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 g pure chocolade
75 g poedersuiker
60 g boter + extra om in te vetten
50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
50 g bloem + extra om te bestuiven
10 g suiker
2 eieren
1 sinaasappel, geschild (schil bewaren)
4 el cranberry-portsaus
2 el koekkruiden
Snufje zout
Ook nodig: springvorm van 20 cm

BEreidings wijze

  1. Snijd de schil van een sinaasappel in flinterdunne reepjes en blancheer deze in kokend water. Los de suiker op in 100 ml water dat net van de kook af is. Zet het vuur heel laag en leg de uitgelekte schilletjes erin. Laat 2 uur rustig trekken. Let op dat het niet kookt.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg een snufje zout toe.
  3. Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.
  5. Spatel de chocolade luchtig door het eiermengsel. Zeef de bloem en de koekkruiden erboven en spatel erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ± 20 minuten af. Laat de taart daarna afkoelen en snijd in puntjes.
  6. Snijd de partjes uit de vliezen van de geschilde sinaasappel. Meng de gekonfijte sinaasappel door de cranberry-portsaus.
  7. Zet op ieder bord een puntje taart en garneer met sinaasappelpartjes, saus en hazelnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest De Muscat Heaven on Earth is gemakt van deels gedroogd fruit op bladeren van de rooibos. Een zoete, mollige wijn met een licht kruidig karakter.