Chocolade-cashewcake
Chocolade-cashewcake

Bakken

Chocolade-cashewcake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 597 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BODEM:
125 g ontpitte dadels
125 g pecannoten
2 el raw cacaopoeder
½ tl zout
VULLING:
400 ml kokosmelk
250 g cashewnoten, 1 uur geweekt in water
200 g pure chocolade 85%
80 g ahornsiroop
60 g kokosolie
ca. 6-8 el sinaasappel fruitbeleg
2 tl citroensap
1 tl vanille-extract
½ tl gemalen kaneel

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de bodem. Maal de dadels in een keukenmachine tot ze een plakkerige bal vormen. Haal uit de machine. Vermaal vervolgens de pecannoten in de machine tot fijne kruimels. Doe de dadels er weer bij, samen met de cacaopoeder en zout. Meng goed door elkaar. Druk dit mengsel in de ingevette springvorm. Zorg voor een egale bodem met een klein opstaand randje aan de zijkant. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  2. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen. Giet de geweekte cashewnoten af. Meng het citroensap, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop, cashewnoten, vanille-extract en kaneel in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een mooie homogene massa. Giet op de bodem en zet minstens 6 uur koud weg om op te stijven (in de vriezer kan ook, dan duurt het ca. 2 uur).
  3. Schep voor het serveren flink wat sinaasappel fruitbeleg op de koude cashewcake.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest.