Chili sin carne met chocolade
Chili sin carne met chocolade

Hoofdgerecht

Chili sin carne met chocolade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 444 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g gepelde tomaten (in blik)
680 g bonenmix (in pot), afgespoeld en uitgelekt
200 g maïs (in pot)
75 g tortillachips
50 g pure chocolade 85%
3 teentjes knoflook, geperst
2 paprika's, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 wortels, in halve maantjes
2 avocado's
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 el balsamicoazijn
2 el tomatenpuree
1 flinke tl paprikapoeder
1 flinke tl gemalen komijn
Optioneel: 1 limoen en verse kruiden

BEreidings wijze

  1. Verhit 1 eetlepel (kokos)olie in een diepe pan. Fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook, chili, het paprikapoeder en het komijnpoeder een paar minuten.
  2. Voeg nu de paprika en de wortel toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg nu de inhoud van de 2 blikken tomaten toe. Breek de tomaten in kleinere stukjes met een houten lepel.
  4. Doe nu de tomatenpuree, de bonen, mais en flinke snuf zeezout erbij en laat dit zo’n 20-30 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Voeg ten slotte de balsamico-azijn en de chocolade toe voor een extra rijke smaak. Roer het goed door en laat de chili nog 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer de chili met in plakjes gesneden avocado, tortilla chips en eventueel wat vers limoensap en gehakte koriander.

Boodschappen lijst