Champignonragout in filodeeg
Champignonragout in filodeeg

Hoofdgerecht

Champignonragout in filodeeg

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

325 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
250 g bloemkool
250 ml paddenstoelenbouillon
100 ml Isola Bio Easy on Taste
75 g plantaardige boter, 50 g gesmolten en 25 g vast
30 g bloem
6 vellen filodeeg, ontdooid
2 bosuitjes, in kleine ringetjes
1 ui, gesnipperd
1 schaaltje peterselie, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1 el plantaardige olie

BEreidings wijze

  1. Verhit het klontje boter in een pan en bak hierin de ui en de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten mee.
  2. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat deze indikken. Voeg dan de plantaardige drink toe en verwarm dit weer goed door. Blijf roeren om te voorkomen dat de ragout aanbakt.
  3. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Besmeer een vel filodeeg met wat gesmolten boter en leg er een ander vel op. Herhaal met nog een vel filodeeg. Leg er een flinke schep ragout op en knoop de vellen met behulp van kooktouw tot een nestje. Knip het overhangend filodeeg weg, maar laat een kraag van 3 cm zitten. Besmeer de kraag en de buitenkant van het filodeeg met nog een beetje boter. Herhaal dit met de andere 3 vellen filodeeg.
  6. Bak de pakketjes in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
  7. Vermaal ondertussen de bloemkool in een keukenmachine tot een grove rijst.
  8. Verhit de olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 2-3 minuten. Meng kort voor het serveren de bosui en peterselie er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  9. Bestrooi de ragout-pakketjes met nog wat peterselie en serveer met de bloemkoolrijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit Terug naar beter