Carrot Cake haver ontbijt
Carrot Cake haver ontbijt

Ontbijt

Carrot Cake haver ontbijt

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

450 ml rijstdrink vanille
200 g havergrutten
60 g rozijnen
4 wortels, geschild & geraspt
2 eieren
2 el ahornsiroop
1 el speculaaskruiden
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zeezout

BEreidings wijze

  1. Doe de havergrutten in een kom, zet ze onder water en laat ze een nacht weken.
  2. Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180°C.
  3. Vet een ovenschaal (± 30 cm bij 18 cm) in met (kokos)olie.
  4. Mix in een kom de (afgespoelde & uitgelekte) havergrutten met het bakpoeder, speculaaskruiden, snufje zeezout, geraspte wortel en rozijnen.
  5. Klop in een andere kom de eieren met 2 eetlepels ahornsiroop en de rijstmelk door elkaar.
  6. Verdeel het haver-wortel mengsel gelijkmatig over de ingevette ovenschaal.
  7. Giet het ei-rijstmelk mengsel over de haver en zorg dat alles gelijkmatig onderstaat.
  8. Bak het haver ontbijt in ongeveer 40 à 50 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveer het haver ontbijt met amandelpasta en, optioneel, een scheutje ahornsiroop.

Boodschappen lijst